Věda na přání: Jíme zdravě.

Existují zdravé a nezdravé potraviny, nebo jen zdravé a nezdravé stravování?

Jsou ztužené tuky to největší zlo, nebo je to cukr?

Je k něčemu dobrá keto dieta?

Jak je to vlastně s cholesterolem?

Dnes mohli studenti GIV a GV zjistit odpovědi na výše uvedené otázky díky programu, který pro ně připravili odborníci z UTB ve Zlíně z fakulty technologické prof. Ing. Jiří Mlček, Ph.D. a doc. Ing. et Ing. Anna Adámková, Ph.D. Zároveň je seznámili s nejdůležitějšími informacemi o výživě. Po nutné dávce teorie přešli studenti i  k praxi a společně si vyzkoušeli něco z analýzy potravin. Zaměříli  se třeba na barviva v lentilkách, kyselým srážením mléka vyrobili tvaroh nebo si osahali retrogradační vlastnosti škrobu. Na závěr si pak zábavnou formou připravili zdravou svačinku. Děkujeme Univerzitě Tomáše Bati ve Zlíně za uskutečnění populárně-vědeckého programu doplňujícího běžnou výuku.